În cadrul Clubului Sportiv Ovidenia, pe lângă activitățile și competițiile de judo derulate în mod curent pentru copiii înscriși, se vor desfășura cursuri de autoapărare prin tehnicile sportului Krav Maga. Prin intermediul acestui curs gratuit ne dorim ca toți tinerii, în special tinerele adolescente, să cunoască măsuri de prevenție și apărare în cazul unui potențial atac fizic din partea unui agresor.

Cursurile de autoapărare se adresează copiilor începând cu vârsta de 14 ani și se vor derula în fiecare marți și joi în intervalul orar 18:00 – 19:30 la sala de sport a Școlii Ion Luca din strada Alecu Russo nr. 37, Bacău. Orele se vor derula în condiții de siguranță, sub coordonarea și supravegherea unor instructori autorizați.

Krav Maga este unul dintre cel mai eficient și răspândit sistem de autoapărare. Acest sport este un sistem de luptă și nicidecum un sport sau un stil de arte marțiale. În Krav Maga nu există competiții și mult mai important, nu există reguli precum cele întâlnite în sporturile de contact. Scopul acestui sistem de luptă este de a oferi practicantului tehnicile și tacticile necesare pentru a se putea apăra în situații violente și de multe ori pentru a-și apăra propria viață.