Asociația Creștină de Caritate și Ajutor “Ovidenia Bacău 2005”  a fost prezentă alături de membrii Federației Filantropia la vizita efectuată în cadrul Fundației Diakoneo din Germania pentru a acumula cunoștințe din mediul serviciilor de asistență socio-medicală.

O delegaţie a Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, formată din reprezentanţii ONG-urilor membre, s-a aflat în vizită în perioada 26-28 septembrie  2022 la Fundația Diakoneo din Neuendettelsau – Germania.

Delegaţia a fost condusă de Părintele Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române şi Preşedintele Federaţiei Filantropia.

La eveniment au participat toate ONG-urile membre ale Federaţiei Filantropia. Fundaţia Diakoneo din Germania oferă numeroase servicii sociale, dar ne-am axat în această vizită pe cunoaşterea serviciilor medico-sociale dedicate bătrânilor şi copiilor.

Am fost vizitat un cămin de bătrâni, un centru pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi, un spital cu o capacitate de aproximativ 500 de paturi, dar şi o grădiniţă care oferă servicii integrate, alături de alte facilități socio-medicale.

În baza acestei întâlniri, ne-am propus propunem să conturăm arii noi de colaborare cu Fundaţia Diakoneo, căreia îi mulţumim pe această cale atât pentru facilitarea acestei vizite, cât și pentru deschiderea de colaborare cu Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Fundaţia Diakoneo este una dintre cele mai importante structuri social-filantropice din Germania și vizita a avut ca scop dezvoltarea capacității organizaționale a Federației Filantropia și a membrilor acesteia de a asigura servicii sociale eficiente pentru cei aflați în dificultate.