Săptămânal, beneficiarii din cadrul serviciului licențiat de îngrijire vârstnici la domiciliu din cadrul Asociației Ovidenia, primesc vizita asistentului și a lucrătorului social, precum și a asistentului medical pentru a monitoriza starea lor socială, fizică și psihică. În aceste vizite, seniorii sunt cercetați îndeaproape și li se oferă îngrijirea specializată, axată pe nevoile lor specifice.

Cei peste 50 de bunici care sunt în grija organizației reprezintă atât pentru angajați cât și pentru voluntari o prioritate, pentru a le oferi o îngrijire individualizată, în spiritul valorilor fundamental creștine, prin credință, nădejde și dragoste față de aproapele.

În cadrul celei mai recente vizite efectuate, vârstnicii ai căror stare de sănătate și regim alimentar permite acest lucru, au primit pe lângă toate cele necesare și câteva pahare cu lapte bătut, primit prin intermediul și mijlocirea Sectorului Social-FIlantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, sub ascultarea căruia se află Asociația Ovidenia.