La invitația doamnei europarlamentar, Maria Grapini, membrii Federației Filantropia a Patriarhiei Române au luat parte în perioada 26-28 iunie 2023 la o vizită de lucru la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, în contextul Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Biserica Ortodoxă Română. Motto-ul ședințelor de lucru a fost „Grija pentru vârstnici, o prioritate pentru Uniunea Europeană”, discuțiile gravitând în jurul problemelor, dar și a soluțiilor care se găsesc pentru a veni în sprijinul acestei categorii de vârstă, de multe ori defavorizată ori marginalizată.

Asociația Ovidenia a fost prezentă în cadrul acestui eveniment prin persoana părintelui Ovidiu Radu, președintele organizației, ca membră a Federației Filantropia și totodată ca organizație ce furnizează servicii licențiate și acreditate de îngrijire a persoanei vârstnice la domiciliul acesteia ori în cadrul Centrului de Socializare și petrecere a timpului liber.

În cadrul acestei vizite, mai mulți membri ai Federației au luat cuvântul cu privire la problematica propusă și au prezentat situații reale cu privire la îngrijirea vârstnicilor din România, precum și aportul adus de către Biserică în crearea de centre și servicii care să deservească persoanei aflate la vârsta a III-a. În cadrul acestor zile a existat și o serie de întrebări și răspunsuri, prilej cu care cei interesați au putut afla lămuriri cu privire la programele alcătuite pentru vârstnici care sunt sau urmează a fi implementate pe teritoriul României.